Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı bir köyde 12 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğuna (F.A.) 20 Temmuz’da aynı köyden bir erkeğin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Yeni Yaşam Gazetesi’nin haberine göre; olay çocuğun yaşadıklarını ailesine anlatması ile ortaya çıktı. Bunun üzerine ailenin Midyat’ta yaşayan akrabaları da köye geldi ve fail N.T. ile aralarında tartışma çıktı. İki aile arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İdil Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler olaya müdahale etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; jandarmanın olaya müdahalesinin ardından, olay İdil Cumhuriyet Savcılığı’na taşındı.

Cinsel istismar iddiası üzerine, çocuk Mardin Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi, fakat soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

OLAYIN ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Yine yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; olayın üstünün kapatılması için her türlü yola başvuruluyor. İddialara göre; fail AKP’li İdil Belediye Başkan adayının akrabası. Ayrıca cinsel istismarı gerçekleştiren şahsın oğlu da İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli, aynı zamanda da İdil Eğitim Bir Sen temsilcisi olduğu belirtiliyor.

FAİL GÖZALTINA ALINMADI

Cinsel istismarda bulunan failinin bu bürokratik ilişkilerini kullanarak Batman’da bir hastaneden ‘cinsel saldırıyı gerçekleştiremeyecek durumda olduğuna’ dair sağlık raporu aldığı da gelen bilgiler arasında. İddialara göre, çocuğun ailesine de cinsel istismarda bulunan şahsın akrabaları tarafından şikâyette bulunmamaları yönünde baskı yapılıyor.

Failin halen gözaltına alınmadığı da elde edilen bilgiler arasında.