Sokağa çıkma yasağının 22 gündür devam ettiği İdil'de evler yakılırken, Mardin'e kaldırılan cenazelerden ikisi 15 yaşındaki Sevilay Yıldız ve 13 yaşındaki Fatma Eraslan isimli çocuklara ait. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde dün gece Alanya ve Adile Naşit Caddeleri üzerinde bir çok ev ve işyeri devlet güçleri tarafından ateşe verilmişti. Çıkan yangınlara İdil ve Cizre Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilip kontrol altına alınırken, yangınlarda büyük çapta maddi hasar oluştu. 

JINHA’nın haberine göre, devlet güvenlik güçlerinin bu sabah da Çakar ailesine ait olduğu belirtilen bir apartmanın 3'üncü katındaki daireyi ateşe verdiği öğrenildi. Yangının devam ettiği belirtildi.



İKİ ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ


Operasyonlarda yaşamını yitiren ve otopsi işlemleri için Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazelerin kimlik tespitleri ise yapılmaya devam ediyor. Cenazelerden ikisinin daha kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespiti yapılan cenazelerin Sevilay Yıldız (15) ve Fatma Eraslan (13) isimli çocuklara ait olduğu belirlendi.

Aileleri tarafından da teşhis edilen cenazeler yapılan resmi işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Sevilay'ın cenazesi İdil Erzak Araba Köyü'ne, Fatma'nın cenazesinin ise Cizre'ye götürüleceği öğrenildi. 

24 CENAZE KİMLİK TESPİTİ İÇİN BEKLETİLİYOR


Öte yandan dün İdil'den getirilen 9 cenaze ile birlikte Mardin Devlet Hastanesi'nde kimlik tespiti için bekletilen cenaze sayısının 24 olduğu belirtildi.

Dün gece çoğu haber ajansında İdil’de 21 gündür süren operasyonların sona erdiği haberleri yapılmıştı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü Twitter adresinden evlerin yakılma anını paylaştı.