Şırnak'ın İdil İlçe Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Muhdi Aslan ve tutuklu bulunan Nevin Girasun, İçişleri Bakanı tarafından görevlerinden alındı.

Görevden alınmaları talebiyle Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay'ın imzasıyla sunulan dilekçenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylanmasıyla eş başkanlar görevden alınmış oldu.

Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay tarafından hazırlanan dilekçede şu ifadeler yer aldı:

İdil Belediyesi'ne ait iş makinesi ve diğer araçların personeli ile birlikte terör amaçlı eylemlerde kullanılmasına izin verilmesi ve görevin kötüye kullanılması iddiası nedeniyle İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan hakkında İdil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve halen devam eden iki aylık hazırlık soruşturması ve İdil Belediyesi Meclis Üyesi Nevin Girasun hakkında 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'Yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla başlatılan hazırlık soruşturması nedeniyle, soruşturmanın selameti açısından İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan ve Belediye Meclis Üyesi Nevin Girasun hakkında görevden uzaklaştırma teklif edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

“Anayasanın 127. maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 belediye kanununun maddesi gereğince İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan ve Belediye Meclis Üyesi Nevin Girasun'un geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmalarını müsaadenizle arz ederim.”

Eş Başkanların görevlerinden alınması, kayyum atanan diğer 24 DBP'li belediye gibi İdil Belediyesi'ne de kayyum atama hazırlığı içerisinde olunduğu yorumlarına neden oldu.

ASLAN: KARARI TANIMAYACAĞIZ

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan İdil Belediye Eş Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, DİHA'ya yaptığı açıklamada, belediyelere kayyum atayan anlayışla kendilerini görevden alan anlayışın aynı olduğunu savundu ve kararı tanımayacaklarını söyledi. 

Aslan, “Hukuki olarak itirazlarımızı yapacağız. Bu bir uzaklaştırmadır umarım bunun peşinden kayyum gelmez. Umarım iktidardaki kişiler aklıselim düşünerek yüzde 80’leri aşan oylarla seçilen belediye başkanlarının görevden alınmaların ne kadar gaspçı bir uygulama olduğunun farkına varır” dedi.