Adana’da Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianamede 'müşteki' olan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in isminin başına ‘sayın’ yazılmasına, siyasilerden ve baro başkanlarından tepkiler geldi. HDP Milletvekili Murat Çepni, "İddianameye 'sayın' yazan cübbesine ilik açar" ifadelerini kullanırken CHP Milletvekili Alpay Antmen "Türkiye'de adaletin cenaze töreninden başka bir enstantane daha" dedi.

Siyasilerden ve baro başkanları 'Sayın' kelimesine gelen tepkiler şöyle: 

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: "Ne çabuk pozisyon aldınız korkaklar?! Böyle olur 'Çoklu Baro' düzenlemesinin savcıları! Eğilirler, ezilirler... Yarın bir gün Yargıçları da buna göre karar verir! Biz sizin yerinize de utanırız..."

Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz: “Hukukun geldiği içler acısı hal”

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı: "Kolektif, komandit, inşaat, turizm, sanayi, ticaret ,hayvancılık... unvanı gibi iddianameler vay yavrum vay. Anayasa, Ceza hocalarımız böyle öğretmemişti bize."

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt: "Bizim neredeyse her şikayetimizde 'kovuşturmaya yer yok' diyerek kolaycılığa kaçanlar şu iddianamede müşteki Ömer Çelik olunca bin tane sıfat yazmaktan yorulmamışlar. Son derece bağımsız ve tarafsız hatta muhteşem yargımızdan inciler dökülmeye devam, ya da sadece dökülmeye."

CHP Milletvekili Alpay Antmen: "Türkiye'de adaletin cenaze töreninden başka bir enstantane daha. Savcılık iddianamesinde AKP'li Çelik’in isminin başına 'sayın' yazıldı."

HDP Milletvekili Murat Çepni: "İddianameye 'sayın' yazan cübbesine ilik açar! Çoklu baro düzenlemesi de saray hukukunu resmileştirmek için gündeme gelmişti. Mahkeme salonları sarayın odalarına dönüşmüş haldedir. Bir sonraki aşama mahkeme kararlarının 'beyefendi’nin himayelerinde' biçiminde açıklanması olacaktır."

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: “Bir iddianame de, davacının isminin önüne 'sayın' ifadesinin kullanıldığını ilk defa görüyoruz. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in adının önüne sayın hitabının kısaltılmış hali SN eklenmiş. Bir davada davalı ya da davacının adının önüne SN koyulamaz. Yargının ne hale geldiğinin resmidir.”