İzmit Kaymakamlığı, şehir merkezinde alkollü içki satışı yapan bayi ve büfelere ceza yağdırdı. Kaymakamlık emriyle ekim ayı başında şehir merkezindeki ruhsatlı bayi ve büfeleri dolaşan polislerin hazırladığı tutanaklara dayanılarak, büfelere 5’er bin TL para cezası kesildi.

BAYİLER ŞOKTA

İzmit Kaymakamlığı’nın hazırladığı ceza tutanaklarını alan içki bayii büfelerin sahipleri büyük şok içinde. Hepsi, aynı şeyi anlattı: “Ekim ayı başında iki polis dükkana geldi. Dükkanın ruhsatını, Tekel bayiliği ruhsatını, TC kimlik numaramızı kontrol etti. Polisler dükkanın içinde içki şişelerinin bulunduğu bölümlerin fotoğrafını da çektiler. Hiçbir uyarı yapılmadı. Rutin denetim dediler. Geçen gün, kaymakamlık imzalı ceza tebligatları yapıldı. Biz kaçak içki, sigara satmıyoruz. Cezalar, içki şişeleri caddeden gözüküyor gerekçesiyle kesilmiş. 9 Ekim tarihinde kaymakam onaylamış. 30 Ekim’de tebliğ edildi. Biz ayda 5 bin TL kazanmıyoruz. Bu cezaları nasıl öderiz.”

KASTEN BASKI YAPILIYOR

İzmit şehir merkezindeki alkollü içki satışı yapan bayi ve büfelerin işletmecileri, asıl amacın, içki satışı yapanları yıpratmak olduğunu iddia ediyorlar.

“Bizi yüksek miktarlarda para cezaları ile yıldırıp, içki satışını tamamen bıraktırmak istiyorlar. Hiçbir uyarı yapılmadan bu cezaların kesilmesini yasal bulmuyoruz. Bakkallar ve Bayiler Odası ile birlikte dava açarak cezalara itiraz edeceğiz” dediler. (Özgür Kocaeli)