Cerattepe direnişi beşinci gününde mitinge hazırlanırken, Artvin’e doğru yola çıkan araçlar gece boyunca durduruldu.

Mitinge getirilen fiili yasağa rağmen Artvin halkı ve illerden giden yurttaşlar eylem hazırlığına başladı.

Hopa'dan yola çıkan 200 kişilik grup Cankurtaran bölgesinde durdurulurken, emniyet yetkilileri İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Hopa halkının Artvin'e alınmayacağını söyledi.

Artvin'de bugün düzenlenecek olan kitlesel eyleme katılmak için Hopa'dan yola çıkan 200 kişilik grup Cankurtaran bölgesinde durduruldu.

Yola devam etmekte ısrar eden kitleye burada jandarma ve polis ekipleri tarafından saldırıldı. Yoğun yağmurun yağdığı ve sisin hakim olduğu bölgede, saldırıya karşılık kitle de direnişe geçti.

Araziye yayılan kitle saldırıya taşlarla karşılık veriyor. Bu arada kitle patlatılmamış yaklaşık 2 kovalık gaz kapsülüne el koydu. Saldırı ve direniş devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın da aralarında bulunduğu grubun önüne çevik kuvvet ekipleri tarafından kesilirken, jandarma da olası bir müdahale için hazır bekliyor.

Polis ile görüşmeler sürerken, alınan bilgilere göre emniyet, emrin direk İçişleri Bakanlığı tarafından verildiği ve kesinlikle Hopa halkının Artvin'e girişlerine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kitle ses çıkarma eylemi ile durumu protesto ediyor.

Öte yandan birçok şehirden Artvin halkına destek olmak için dün otobüslerle yola çıkılmıştı.

Bazı gruplar Artvin'e giriş yapmayı başardı ancak hala yolda olan çoğu grubun da polisler tarafından durdurulduğu ve Artvin'e alınmadığı gelen bilgiler arasında.

(Kaynak: DİHA)