Ankara'da 10 Ekim 2015’te Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik IŞİD’in düzenlediği saldırıda can veren Tekin Arslan’ın ölümüne ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı, maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

İnşaat İşçileri Sendikası’nın kurucusu Arslan’ın ölümü nedeniyle eşi ve iki çocuğu için 180 bin TL manevi, 169 bin TL de maddi olmak üzere, toplam 349 bin TL tazminata hükmedildi.

Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayda geçen 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 30 Nisan’da verdiği kararda, sosyal risk ilkesi gereğince, toplumun bireyi olmaktan ötürü yaşanan özel zararların topluma pay edilmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda terör olaylarının devlete yönelik olduğu, anayasal düzeni yıkmayı amaçladığı ve kişilerin toplumun bireyi olmaları nedeniyle zarar gördüğü vurgulandı.

‘İDARE, ZARARI TOPLUMA PAY ETMELİ’

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre kararda özetle şöyle denildi: “Terör eylemlerine şahit olanların hayatları boyunca çektikleri ve çekecekleri zararların daha büyük sıkıntılara yol açacağı yadsınamaz bir gerçektir. Bu zararların, idare tarafından topluma pay edilmesi suretiyle tazmini hakkaniyet gereği olup sosyal devlet ilkesine uygun düşecektir.”