Süleyman Soylu, “Orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı karakolda bizimle fotoğraf çekilmek istedi ve ayrılırken birçok kişiyle fotoğraf çekildik” diyerek olayı doğruladı, ancak eleştirilere tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafı sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Bakan Soylu sosyal medya hesabından fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin Ankara'daki cenazesine saldırının ardından gözaltına alınan saldırganlardan Murat Alp'in gece karakolda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğraf çekip sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

Fotoğraf sosyal medyada büyük tepkiye neden olurken, Bakan Soylu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İŞTE SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

"Aşağılıksınız! Bugün 16 Eylül 2017, iki bakan, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun idam edilişinin 56. yıldönümü.

Size benzeyen insan müsveddelerinin iftiralarıyla alçakça asıldılar.

Yarım asır geçti aşağılık tavrınız değişmedi.

O akşam Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü ile birlikte olayın gerçekleştiği mezarlığa, akabinde bilgi almak, ailenin mezar yeri değerlendirmesini beklemek ve karakolun önünde bir araçta bekleyen Aysel Tuğluk ile görüşmek için karakola gittik.

Aysel Tuğluk'a başsağlığı dileyip 45 dk. görüştük. Ardından ailesi ile değerlendirme yapmak için izin istedi. Görüşmeler sonrası ailenin cenazeyi Tunceli'ye defnedilmesi konusunda kararı geldi ve gerekli hazırlıklar yapılıp tedbirler alındı.

Heyetle birlikte 1 saat kadar olayların videosunu izledik. Yaklaşık 3,5 saat karakolda bulunmamızın ardından olayla ilgili yapılması gereken gözaltı talimatlarını verip karakoldan ayrıldık. Bu esnada orada bulunduğumuzu bilen mahalle eşrafı karakolda bizimle fotoğraf çekilmek istedi ve ayrılırken birçok kişiyle fotoğraf çekildik.

Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır.

Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahıs da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır.

Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar.

Biz bu konuda gereğini yapmışız ve yaparız.

Rahmetli Adnan Menderes ve rahmetli iki bakanın idamına giden yoldaki taşlarını da bu fitne felsefesiyle dizdiler.

Allah fırsat vermesin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk son yolculuğuna uğurlanırken bir grup cenazenin gömülmesini istememişti. Grubun saldırgan tavırları ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa gelmiş, cenaze törenine katılanlara saldırmak istemişti. Saldırının ardından Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesi mezardan çıkarılmış ve Tunceli'ye getirilerek burada defnedilmişti.