68 kuşağı önderlerinden ve TKP/ML TİKKO Lideri İbrahim Kaypakkaya, işkence sonucu katledilmesinin 43. yıldönümünde, Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Karakaya köyünde bulunan mezarı başında anıldı. 

DİHA’nın haberine göre; yapılan etkinliğe İbrahim Kaypakkaya'nın ailesi ve sevenleri katıldı. Anma etkinliğinde DHF, Partizan, Devrimci 78'liler, ESP, Alınteri, Sosyalist Parti, Dev-Lis, Özgürlükçü Gençlik Derneği gibi çok sayıda sol-sosyalist örgütler yer aldı. 

Çeşitli şehirlerden Karakaya köyüne gelen kitle, köy meydanında halk tarafından karşılandı. Kitle "İbrahim Kaypakkaya ile Dörtler ölümsüzdür" yazılı pankart arkasında mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Kitle, yürüyüş sırasında sık sık, "Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya", "Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı" sloganları attı.

Daha sonra kitle adına açıklama yapan Yetkin Kılınç, Kaypakkay, Haki Karer ve Dörtleri anmak için alanlarda olduklarını belirtti ve "Başta 18 Mayıs şehitleri olmak üzere devrim mücadelesinin en önden yürüyenlerin bize öğrettiklerini inatla, sabırla ve kararlılıkla yürüteceğiz" dedi.

'KAYPAKKAYA TÜRKİYE TOPRAKLARINA DEVRİM TOHUMU EKTİ'

İbrahim Kaypakkaya'nın sistemde köklü bir kopuş gerçekleştirdiğini ve devrim tohumlarını genç yaşta Türkiye topraklarına ektiğini belirten Kılıç, "Kaypakkaya sadece sistemde ve onun resmi ideolojisi olan Kemalizm'den kopuş sağlamadı. Aynı zamanda her türden burjuva ve küçük burjuva ideolojisi olan reformist anlayıştan, parlamentarizmden ve askeri darbelere umut bağlayan anlayışlardan kopardı" şeklinde konuştu.

'18 MAYIS ŞEHİTLERİ DEVRİM MÜCADELESİNİN REHBERİ'

Kılıç, "18 Mayıs şehitleri, başta Kürdistan coğrafyasında zulmün kalelerini birer birer döven genç, yaşlı halk savaşçılarının, sokakları özgürleştiren, zulme boyun eğmeyen Kürt halkının yanı başında savaşmaktadır" dedi. 

Kitle daha sonra Kaypakkaya'nın mezarlığına gül ve karanfiller bırakarak, sloganlar eşliğinde mezarlıktan ayrıldı.

Fotoğraf: Seyri Sokak