İbrahim Aras'ın otopsisine giren Adli Tıp uzmanları ile görüşen avukatlardan alınan bilgilere göre, uzmanların genel kanaatinin Aras'ın yakın mesafede patlayan ses bombası olduğu tahmin edilen bir cisimle yaşamını yitirdiği.

Adana'da polisin attığı ses bombası olduğu belirtilen bir cisimle yaşamını yitiren İbrahim Aras'ın kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi tamamlandı. Otopsiyi gerçekleştiren Adli Tıp uzmanları ile görüşen avukatlardan alınan bilgilere göre uzmanlar, Aras'ın kafatasını bu derece parçalayacak etkiye yol açan patlayıcı cismin, yakın mesafeden atılan bir ses bombası olabileceği kanaatinde.

Yine uzmanlar yapılan otopside Aras'ın kafatası ve çene bölgesinde var olan hasarın dışında vücudunun herhangi bir bölgesinde yara izine rastlanmadığını avukatlarla paylaştı.

Bu bilgi, olaydan sonra Aras'ın el yapımı bir patlayıcının elinde patlaması sonucu yaşamını yitirdiği yönünde yapılan açıklama ve servis edilen haberleri de yalanlayarak, boşa çıkardı.

Avukatlarla bu bilgileri paylaşan uzmanlar, Aras'ın ölümüne ilişkin detaylı raporu ise ancak heyet incelemesi sonucu açıklayabileceklerini belirtti. (DİHA)