Tüm-Bel-Sen MYK üyesi Satı Burcu, İBB’ ye atanması gündemde olan Adem Arslanoğlu’nun atamasının durdurulduğunu paylaştı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konferasyonu'na bağlı (KESK) Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) MYK üyesi Satı Buruncu, 10 Ekim Katliamı’nın gerçekleştiği dönemde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan Adem Arslanoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde bulunan İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Güvenlik Şube Müdürü olarak atanmasının durdurulduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Satı Buruncu, "Sendikamıza, İBB yönetimi tarafından verilen bilgiye göre 10 Ekim katliamı sırasında Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Adem Aslanoğlu’nun İETT Genel Müdürlüğü’ne ataması durdurulmuştur” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

10 Ekim Katliamı’nın gerçekleştiği dönemde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan Adem Arslanoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde bulunan İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Güvenlik Şube Müdürü olarak işe alınacağı iddia edilmişti. Bunun üzerine Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, söz konusu iddialara tepki göstererek, "Adem Arslanoğlu, hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz, yargılanması gerektiğini söylediğimiz kamu görevlilerinden biridir. O nedenle, 10 Ekim Ankara katliamında kusur ve sorumluluğuna işaret edilen bir şahsın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir kurumunda görev yapacak olması kabul edilemez" demişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı