Yenikapı’da günlerce sergilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki ihtiyaç fazlası araçların 524’ünün 2 seçim arasında AK Partili yönetim tarafından kiralandıkları şirketlere iade edildiği, bunların 104’ünün lüks araç kategorisinde yer aldığı belirtildi.

İBB’ye bağlı kuruluşlar İETT, İSKİ ve 28 iştirak şirketlerinde ihtiyaç fazlası olarak nitelendirilen 730 araç geçen günlerde Yenikapı Miting alanında sergilendi. Günlerce süren tartışmalar sırasında hükümete yakın medyada ‘sergilenen araçların hizmet araçları olduğu, aralarında lüks makam araçlarının bulunmadığı’ şeklinde haberler yapıldı.

LÜKS ARAÇLARI 31 MART-23 HAZİRAN ARASINDA İADE ETMİŞ

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; belediyeye kiralanan lüks araçlar, 2 seçim arası (31 Mart-23 Haziran seçimleri arasında) önceki yönetim tarafından iade edildi. Bu dönemde iade edilen 524 araç arasında lüks araç kategorisine giren 31 tane Opel Insignia, 15 tane Skoda SüperB, 37 tane Volkswagen Passat ve 18 tane Caravelle 8+1 marka araç var. Bu araçların çoğunlukla mayıs ayında iade edildiği görüldü. Arabaların modelleri ise 2015 ile 2018 yılı arasında değişiyor. Volkswagen Passat marka arabaların ise bir kısmı 2018 model. Listede bu lüks araçların dışında 175 tane Renault Clio Sport, 57 tane Renault Megane marka araçlar var.

‘MALİYETLERİ HESAPLAYACAĞIZ’

İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sergilenen araçları beğenmeyip lüks makam aracı arayanlar 2 seçim arası iade edilen bu araçlara bakabilir. Bu araçların kimler tarafından kullanıldığını araştıracağız. Maliyetlerini hesaplayacağız. İstanbul halkının parası nasıl lüks araç kiralamalarıyla çarçur edilmiş ortaya çıkaracağız” dedi.