İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı’na çağrılmadığını söyledi.

Florya'da belediye tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Ekrem İmamoğlu toplantı tartışmalarına yanıt verdi.

İmamoğlu yaptığı açıklamada, "İşimize bakalım, ortak masalar kuralım. Deprem en hayati meseledir. Sizi çalışma ortamına davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı" sorusu üzerine İmamoğlu, "AFAD'ın 28 birim başkanı var. '28 birim başkanından yarın rapor alacağım ve hesap soracağım' diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu 28 birim başkanını davet ediyor. Saat ve yer bildiriliyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesi talimatını verdim. Olay bu, sadece iki birim başkanı değil, orada genel sekreter yardımcımızın da olması ve süreci teknik olarak takip etmesi talimatı verdim. Ama 28 birim başkanının ikisi büyükşehirden. Birisi defin işlemleri ile ilgili Mezarlıklar Daire Başkanı diğeri de yangınla ilgili İtfaiye Daire Başkanı" dedi.

İmamoğlu, "Deprem olduğu andan 4 dakika sonra Vali Beyi arayıp 'AKOM'a geçiyorum' dedim ve 18.30'a kadar orada çalışmalarımı yürüttüm" ifadelerini kullandı. "İkinci gün çağrılmadım" diyen İmamoğlu, "Birinin beni masaya isteyip istememesi umurumda değil" dedi.

Ekrem İmamoğlu "Vali beyi Valilik açıklamasından sonra aradım ve tepkimi dile getirdim. Valilik açıklamasından sonra arayıp bunun doğru olmadığını söyledim" dedi.