Ortadoğu Teknik Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi iken "örgüt üyesi" olduğu iddiası ile tutuklanan Hüseyin Edemir’in ailesi ve arkadaşları İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi.

İSTANBUL- Bir yıldır tutuklu bulunan ODTÜ öğrencisi Hüseyin Edemir’e adalet istemek için ailesi İHD’de basın toplantısı düzenledi.

Cezaevinde yaşadığı kötü koşullara da dikkat çeken aile adına nişanlısı Sevgi Gögülter yaptığı açıklamada, Edemir’in 31 Ocak 2010 tarihinde GBT kontrolü sırasında haberdar olmadığı bir davadan dolayı gözaltına alınarak tutuklandığını belirtti.

Mahkemede tek delil olarak 10 yıl önce hukuka aykırı olarak yapılan bir aramada ele geçirildiği söylenen bilgisayar çıktısı olduğunu belirten Gögülter, Edemir’in 1 yılda üç ayrı cezaevinde tutulduğunu, en son 31 Aralık tarihinde haber verilmeden zorla Edirne F tipi cezaevine kaçırıldığını söyledi.

Hüseyin’in ailesi, arkadaşları ve hocalarının internet üzerinden imza kampanyası başlattıklarını belirten Gögülter, 8 Şubat günü Beşiktaş Adliyesi’nde görülecek mahkemeye katılım çağrısında bulundu.

Babası Mehmet Erdemir ise Adıyaman’da oturduklarını ve görüşe gelip gitmekte zorlandıklarını söyledi.