14 Aralık soruşturması kapsamında Yalova’dan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Hüseyin Gülerce, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Şahin ile gazetenin eski başyazarı Hüseyin Gülerce de sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Savcıya ifade veren Ahmet Şahin ve Hüseyin Gülerce’nin serbest bırakılmasına karar verildi.

GAZETEYLE GELDİLER

Öte yandan, emniyet önüne gelen bir grup, gözaltındakilere destek verdi. Ellerinde Zaman gazetesinin bugünkü sayısı ve Türk bayrakları bulunan grup, bazı pankartlar taşıdı.

Bir dönem Gülen cemaatinin sözcüsü olarak kabul edilen ancak 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa eden ve 25 yıl yazdığı Zaman gazetesinden ayrılan Hüseyin Gülerce, gözaltı kararına ilişkin olarak kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Aralık Soruşturması ile ilgili Basın Açıklamasından şimdi haberdar oldum. Gözaltına alınacaklar listesinde benim de ismim var. Şu ana kadar bir işlem yapılmadı. Yarın öğleden önce Adliye'ye gidip Savcılığa ifade vermeyi düşünüyorum."