Dün akşam CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kanser hastası Dilek Özçelik'e verdiği paranın miktarını söyledi. Çelik'in aktardığı miktarı ise kanser hastası genç kadın Dilek Özçelik yalanladı.

Çelik, Bayraktar'ın kendisinden yardım isteyen genç kadına, cebinden 2 bin lira çıkarıp verdiğini öne sürdü.

"BAKAN VİCDAN SAHİBİ"

Hüseyin Çelik, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kendisinden yardım isteyen kanser hastası genç kadının yardım isteğini geri çevirmediğini belirterek “Bakan vicdan sahibi insan olduğu için cebindeki 2 bin lirayı çıkarıp vermiş" dedi.

DİLEK: BANA VERDİĞİ PARA EN FAZLA 400 LİRADIR

Hastanede tedavi görmeye başlayan Dilek Özçelik ise Hüseyin Çelik'in kendisine uzatılan paranın miktarına dair açıklamaları yalanlayarak, şöyle konuştu:

"Söylenildiği gibi orada 2 bin lira para kesinlikle yoktu. Parayı saymadım, çünkü parayı almak gibi bir niyetim yoktu. Ancak paradan anlayan bir kişi orada 2 bin lira olmadığını anlar. 2 bin lira olsa avuç içine sığmaz, ancak ben parayı iade ederken, rahatlıkla avuç içime aldım. Bana verdiği para tahminen 200 yada 300 lira, en fazla 400 liradır."

NE OLMUŞTU?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kadının cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı. Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyerek alınan üniversiteli genç kadın Selimiye Camii’nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar’a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar’ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.

Valiliğin temasa geçtiği genç kadın hastaneye yatırıldı. Dilek Özçelik, hastaneye yatmadan önce Valiliği ziyaret etti ve yaşadıklarını şöyle anlattı: ''Ben 'ilaç' dedim, Bakan 'para' dedi. Ben Bakan Bayraktar'dan yardım istemiyorum. Yanınıza biri yardım için geldiğinde eliniz cebinize değil, vicdanınıza gitsin'' dedi.