HDP Adana İl Örgütü, 27 Mayıs'tan bu yana kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini sormak ve Lice'deki askeri operasyonu protesto etmek amacıyla İnönü Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamada, "Hurşit Külter nerede?" ve "Lice yakılıyor. Gözaltında kayıplar, operasyonlar, ırkçı faşist saldırılar. Bizleri yıldıramaz" pankartı ile " Faşizme karşı omuz omuza" ve "Hurşit Külter'i istiyoruz" dövizleri ve Külter'in resimleri taşındı.
 
Açıklamaya, İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), KJA temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

Açıklamayı yapan HDK üyesi Serkan Nar, zorla kaybettirmenin 12 Eylül ve 90'lı yıllarda Türkiye'de sıkça başvurulan ve insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ifade etti. 

Külter'den 32 gündür haber alınamadığını anımsatan Nar, fiilli savaş durumu ve ülke içindeki siyasi istikrarsızlığın zorla kaybettirme suçunu işlemenin gerekçesi olamayacağını söyledi. 

Nar, Lice'nin yakıp yıkıldığını ve Lice’de yaşananlara karşı alanlarda olmaya devam edeceklerini aktardı. 

Ankara’da bölge kentlerine giden otobüslere yönelik silahlı saldırıyı da kınayan Nar, "Bütün bunların müsebbibi ülke yönetiminde yetki ve sorumluluk konumunda olanlardır" dedi.