İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı ve Şırnak Valisi'ne 27 Mayıs'ta gözaltına alındığı belirtilen, ancak o günden bu yana kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl yöneticisi Hurşit Külter'i sordu. 

İHD tarafından yapılan açıklamada, Külter en son sokağa çıkma yasağının devam ettiği kent merkezinde 27 Mayıs günü babasını arayarak, evde olduğunu evin etrafının askerlerce sarıldığını, kendisini almaya geldiklerini, akıbetini araştırmalarını ve haklarını helal etmelerini istediği hatırlatıldı. 

Bu konuşmanın ardından operasyonlara katılan devlet güvenlik güçlerince kullandığı öne sürülen "BÖF@Tweet_Guneydogu" twitter hesabından Hurşit Külter'in gözaltına olduğu ve sorguya alındığı mesajının paylaşıldığını hatırlatıldığı açıklamada, babasının oğlunun 'faili meçhul' bir cinayete kurban gitmesinden korktuğu kaydedildi.

Açıklamada yine Uluslararası Af Örgütü'ne, Birleşmiş Milletlere ve Avrupa Konseyi'ne acil çağrıda bulunularak, Külter'in akıbetinin açığa çıkarılması için uluslararası kamuoyu oluşturmasını talep edildi. Yapılan bu yönlü çağrının yanı sıra açıklamada yine "Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatlarımız aracılığı başvuruda bulunmuş, babasına telefonla gönderdiği mesaj ve 'BÖF@Tweet Guneydogu' twitter hesabındaki yazılar bildirilmiş, savcılık tarafından halen bir sonuç tarafımıza bildirilmemiştir" ifadelerine de yer verildi.

"78 gündür Şırnak'ta neler yaşandığı konusunda bilgi paylaşmayan Şırnak Valisi yaşanan tüm faili meçhul olayların sorumlusudur" denilen açıklamada, Adalet Bakanı'na, İçişleri Bakanı'na, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı'na ve Şırnak Valisi'ne "Hurşit Külter nerede?" diye soruldu.

Kaynak: DİHA