Şırnak’ta 27 Mayıs’ta gözaltına alınan ancak, adli, kolluk ve idari birimlerce gözaltına alındığı kabul edilmeyen DBP il yöneticisi Hurşit Külter'in 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tutulduğu iddialarının Genelkurmay'a sorulması için İHD Şube üyesi avukatlar İl Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptı. 

'TÜMENDE GÖRDÜM'

DİHA’nın aktarımına göre; 27 Mayıs Cuma akşamı özel harekatçılar tarafından gözaltına alındıktan sonra şortlan diye tabir edilen zırhlı araca bindirilerek Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne götürülen Külter'in en son 3 gün önce bir görgü tanığı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda gördüğünü kaydetmişti. 

Söz konusu tanık, anlatımında Külter'in tümenin nezaretinde olduğunu ve gözaltına alındığı 9 gün boyunca işkenceye maruz kaldığını ve bitkin halde olduğunu aktarmıştı. 

11 GÜNDÜR HABER YOK

Özel harekatçılara ait olduğu belirtilen "BÖF @Tweet_Guneydogu" isimli sosyal medya hesabından Külter'in gözaltına alındığı duyurulmuştu. İHD'li avukatlar ile Külter ailesinin, İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Şırnak Valiliği'ne yaptıkları başvurularda, "bu isimde bir gözaltı kaydı yok" yanıtı verilmesi üzerine avukatlar uluslararası kurumlara çağrıda bulunmuştu. 

Külter'in akıbetini sormak için daha önce Birleşmiş Milletler'e (BM) "müdahil olması" başvurusu yapan İHD'li avukatlar, bugün de Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu.