Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, 27 Mayıs’tan bu yana akıbeti hakkında bilgi sahibi olunamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in durumuyla ilgili hâlâ herhangi bir hukuki gelişme olmadığını söyledi.

Şırnak Merkez’e de sokağa çıkma yasağı nedeniyle gidemediklerini belirten Elçi, yetkililerle iletişim kuramadıklarını ifade etti.

Nuşirevan Elçi'nin Bianet’e yaptığı açıklamalar şöyle:

“BİR TANE CEVAP ALAMADIK”

“Arkadaşlar Emniyet'e de, savcılığa da, Anayasa Mahkemesi’ne de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de (AİHM) başvurdular. Ancak şu ana kadar müspet bir tane cevap alınamadı.

“Şırnak'ta tümende görüldüğüne ilişkin iddialar da ciddi bir maddi delille desteklenmiyor. Sadece bir görgü tanığı olduğunu söyleyen birinin ifadesi var.

“90’LARA GERİ Mİ DÖNÜYORUZ?”

“2000'lerin başında Silopi HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in kaybedilmesinden bu yana faili meçhullerle karşılaşmıyorduk.

“Şimdi de maalesef Hurşit Külter'in akıbetini bilmiyoruz.

“Bu durum bölgede insanları haliyle endişelendiriyor. 1990'lardaki uygulamalar tekrar mı başladı diye düşünüyorlar.

“TÜRKİYE KALDIRAMAZ”

“O nedenle bir an evvel Hurşit Külter'in akıbetinin açıklanması gerekiyor diye düşünüyorum. Yoksa böyle bir uygulamanın tekrar başlamasını Türkiye kaldıramaz.

“Yakınları da halk da duruma son derece tepkili. Ama tabii ki çatışmalar çok yoğun şekilde yaşandığı için insanlar ne bilgi alabiliyor, ne de tepkilerini gösterebiliyor.

“Biz de Şırnak Merkez'e gidemiyoruz. Yasağın bir an evvel kalkmasını ve yetkililerle daha sağlıklı diyalog kurmak istiyoruz.”

27 Mayıs’tan bu yana Hurşit Külter ile ilgili yaşanan gelişmeleri şuradan inceleyebilirsiniz.