Hürriyet gazetesinin İstanbul’daki merkezinden sonra Ankara’da matbaasının bulunduğu Doğan Pprinting Center binasına da saldırı düzenlendi.

Büyük bir araç konvoyu ile bina önüne gelen çoğunun yüzleri kapalı olduğu belirtilen saldırganlar, Esenboğa Havaalanı yolunu trafiğe kapattı. Araçlardan inen saldırganlar, bina girişindeki kulübeye ve bariyerlere doğru ilerlediler. Bu sırada bazı eylemciler, kaldırım taşlarını sökerek kulübeyi taşlamaya başladılar. Grubun bina içine girmesini önlemek üzere Hürriyet’in özel güvenlik elemanları duruma müdahale etmeye çalıştı.

İMC’de yer alan habere göre, atılan taşlar yüzünden kulübenin camları hasar gördü, bariyer ve kameralar kırıldı. Saldırganlar bir süre sonra bina içine girmeden dağıldı.

Bu arada ABD’den Hürriyet gazetesine saldırılara ilişkin açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye hükümetine basın özgürlüğüne ve bağımsız yargıya saygı duyma çağrısı yaptı.
Hürriyet gazetesine saldırıda bulunulmasından ciddi endişe duyduklarını vurgulayan Kirby ‘‘Seçilerek iş başına gelmiş yetkililer, medya kurumlarına yönelik şiddeti destekliyor izlenimi yaratmamak için dikkat etmeliler’’ dedi.