Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan söyleşisindeki bazı ifadelerinin www.hurriyet.com.tr’de veriliş şekline “tepki göstermek” amacıyla Hürriyet gazetesine düzenlenen saldırılara ilişkin yeni bir video kaydı ortaya çıktı.

6 Eylül Pazar ve 8 Eylül Salı akşamı Hürriyet gazetesine iki ayrı saldırı düzenleyen ve güvenlik görevlilerini yaralayan AKP’li saldırgan gruba öncülük ettiği görülen AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın yer aldığı ve YouTube’dan erişime konulan video sosyal medyada da paylaşılmaya başlandı.

Videoda, AKP’li olduğu anlaşılan gruba konuşma yapan AKP İstanbul Milletvekili Boynukalın, Hürriyet gazetesi yazar ve çalışanlarını hedef gösteren ifadeler kullanıyor.

“Reisi başkan yaptıracağız dedik, ona kudurdular. Demeye devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, başkan yapacağız kardeşim” diyen Boynukalın, kendisini dinleyenler tarafından Ahmet Hakan’ın saldırıya tepkisi sorulunca, “Ahmet Hakan’ın damağı falan düşmüş sinirden. Acayip korkaktır. Ben bugün evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya...” ifadelerini kullanıyor.

Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Sedat Ergin hakkında da konuşan Boynukalın, “Terliyor merliyor... Bunlar dayak yememiş hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak” diyor.

İşte o video:

HÜRRİYET: BOYNUKALIN TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR

Hürriyet gazetesi, video kaydına ilişkin yayımladığı haberde, Boynukalın’ın “mafyavari” bir üslupla gazeteye yönelik tehditler savurduğunu ve bunun devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı (AA) vasıtasıyla da yapıldığını ifade etti.

Haberde, Boynukalın’ın AA’ya verdiği röportajda, “Eylem yapmaya devam edeceğiz. Buna alışmaya başlasınlar artık” sözlerini hatırlatan Hürriyet, Boynukalın’ın bu ifadelerinin hemen ardından Hürriyet gazetesine 8 Eylül Salı akşamı yeni bir saldırı düzenlendiğini ve dört el silah ateşi duyulduğuna dikkat çekti.

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın düzenlenen saldırıların “baş aktörlerinden” biri olduğunu kaydeden Hürriyet, yaşanan olayların ardından Boynukalın’ın adeta ödüllendirildiğini ve 12 Eylül Cumartesi günü yapılan AKP Beşinci Olağan Kongresi’nde “divan üyesi” seçildiğine dikkat çekti.  

MEDYAYA YÖNELİK BASKILAR ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asker cenazesiyle selfie çeken illüstrasyonunun yer aldığı bir fotoğrafı kapak yaptığı gerekçesiyle önceki gece Nokta dergisine de polis baskını düzenlendiğini hatırlatan Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, Türkiye’de medyaya yönelik olarak uygulanan baskının tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade etti.

Yetkin, “Basına yeni baskı ve baskınlar önlenmeli” başlığıyla kaleme aldığı makalesinde, 1 Kasım seçimlerine 45 gün kala basına yönelik yeni soruşturmalar, daha da ötesinde, Hürriyet’e olduğu türden yeni fiziksel saldırılar olma ihtimalinden endişe duyduğunu kaydetti.

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ YERLERİNİ GARANTİLEMEK İÇİN…

6 Eylül’de Hürriyet gazetesine düzenlenen saldırıda, AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın, “1 Kasım’daki seçimde ne çıkarsa çıksın, seni başkan yaptıracağız” sözlerini hatırlatan Murat Yetkin, bazı AKP’li milletvekillerinin kendi yerlerini garantilemenin bir yolu olarak medyaya saldırmaya başladığını ve bu yönde yeni bir video kaydının da kulislere düştüğünü şu ifadelerle duyurdu:

YENİ VİDEO KAYDI KULİSLERDE İDDİASI

“Güya Boynukalın hakkında parti incelemesi yapılacaktı. Boynukalın’ı 12 Eylül’deki AK Parti Kongresi’nde Divan Başkanı Bekir Bozdağ’ın üyeleri arasında gördük; adeta ödüllendirilmişti.

Acaba bazı AK Parti vekilleri basına gözdağı vermeyi,1 Kasım seçimleri için 18 Eylül’de kesinleşecek aday listelerinde yerlerini garantilemenin bir yolu olarak mı görmeye başladı? Bu tehlikeli bir yarışı başlatır.

Çünkü şimdiden, bir AK Parti yetkilisinin etrafındaki partililere belki de bazı gazetecileri döverek korkutmanın, onları yola getireceğine dair konuştuğunu gösteren bir video kaydının bulunduğu iddiası siyasi kulise düşmüş bulunuyor.”