Demet Akbulut ve arkadaşı dün sabaha karşı Suadiye Sahili’nde yürürken kendi aralarında yaptıkları sohbet sırasında Hükümeti eleştirdikleri için polisin saldırına uğradı.

Arkadaşıyla yaptığı sohbet sırasında Akbulut’un, “Bütün AKP’liler aynı mı olur, polisler de bunların yandaşı” sözleri çevredeki polisleri rahatsız etti.

Bunun üzerine polisler çifti gözaltına almak isterken Akbulut, polislere “Yaranız mı var gocunuyorsunuz” dedi.

Akbulut’u tartaklamaya başlayan polisler, yerde sürükleyerek ekip otosuna bindirmeye çalıştı.

Bu sırada araya giren Akbulut’un arkadaşı da polis şiddetinden nasibini aldı. Biber gazını arkadaşına boca eden polisler, arkasından sağ gözünün yüzde on hasarlı olduğunu söylemesine rağmen Akbulut’a da biber gazı sıktı. Akbulut, belinden, dizlerinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

DİZİNDEN VE BELİNDEN YARALANDI

Demet Akbulut ve arkadaşı darp edildikten sonra Bostancı Karakoluna götürüldü. Daha sonra Haydarpaşa Numune Hastanesine götürülen Akbulut ve arkadaşına, burada hastane görevlileri ilgi gösterilmedi. Hastanede Akbulut’un sadece dizindeki zedelenme rapora yazıldı. Bunun üzerine Akbulut, doktora belinden de yaralandığını söyledi. Röntgeni çekildikten sonra ortopedi doktoru Akbulut’a belinde zedelenme olduğunu söyledi. Sabah Kartal Adliyesine götürülmeden önce Akbulut ve arkadaşı 2 saat keyfi olarak polis otosunda bekletildi. Bu kadar çilenin ardından Akbulut’la arkadaşı öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

ALKOL ALIP YÜRÜMEK SUÇ MU OLDU?

Polisler ise Akbulut’un, silahlarını almaya çalıştığını, kendilerine hakaret ettiğini ve Akbulut’un aşırı alkollü olmasının suç olduğunu iddia etti.

Evrensel gazetesine açıklamalarda bulunan Demet Akbulut, polislere şahsi bir hakaretinin olmadığını, arkadaşıyla yürürken Hükümeti ve polisleri eleştirdiği için böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.

Yanındaki arkadaşıyla bir mekanda alkol aldıklarını anlatan Akbulut, “Alkollü olduğumuz için aracımızı kullanmadık. Kaldırımda yürüyorduk. Alkol alıp yürümek de mi suç oldu” diye polislere tepki gösterdi.

“Sokağın ortasında bir kadını nasıl böyle yerde sürüklerler, insanların özgürlüğü nasıl engellenir” diye soran Akbulut, bu davranışı sergileyen polislerin ceza almasını istediğini dile getirdi.

Akbulut, bugün İnsan Hakları Derneğine de başvuracağı bilgisini verdi. (Evrensel)