Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde alınan kararlar kapsamında, bütün kamu kurumlarının içinde yer alacağı terörle mücadele master planıoluşturulacağı öğrenildi.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan’ın haberine göre, ‘Terörle mücadelenin, teröristle mücadeleden farklı olduğu’ fikrinden yola çıkan İçişleri Bakanlığı, yeni bir plan için hazırlıklara başladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu’nun başkanlığında oluşturulan çalışma ekibi, silahlı güçlerin yanısıra sivil güçlerin de PKK'yle mücadeleye katılımını planlayacak. Planın yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüm kamu kurumlarının PKK ile mücadelenin içinde olması bekleniyor.

TOPYEKUN MÜCADELE

Buna göre kurumlar, plan ve programlarını kendileri uygulamak yerine 'master plan' çerçevesinde hareket edecek. Her kentin ve yerleşim biriminin kendisine göre bir profili oluşturulacak, ihtiyaçları bu profile göre belirlenecek ve tamamlanacak.

Devletin tüm kurumlarının bu plana dahil olmasıyla, 'terörle topyekûn mücadele' adı altında savaş konsepti daha da büyütülecek.