Hukukçu Turgut Kazan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Feyzioğlu’nun, “Turgut Bey'i, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım” sözlerini değerlendiren Kazan, “Türkiye’de avukatlar savunma hakkını kullanma konusunda sorunlar yaşıyor. Her gün tweet atıyorsun, bu konuda da bir gün bir şey yaptın mı? Onu açıklasaydın, biz de öğrenmiş olurduk. Barolar Birliği seçimine 4 yıl var, sen aklını peynir ekmekle mi yedin?” dedi.

 ‘BEN O DEFTERİ KAPATMIŞ BİR HUKUKÇUYUM’

BirGün’e konuşan, Turgut Kazan şöyle devam etti: “Yaklaşan baro seçimi falan bilmiyorum. Ben o defteri kapatmış bir hukukçuyum. Barolar Birliği seçimine 4 yıl var, sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Sen takvimi mi bilmiyorsun? Anlaşılır bir şey değil. Biz ne söylüyorsak ona yanıt verilir. Şurası yanlış, biz bunu yaptık gibi. Tweet atmaktan başka hiçbir şey yapmadın. Ayrıca savunma hakkı, adil yargılanma hakkı konusunda milli duruş ne demektir? Hukuki duruş istiyoruz! Var mı buna cevap?”

FEYZİOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan'ın "Her gün atılan tweetleri okuduğumuz zaman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın başka alemlerde yaşadığını görüyoruz. O başka âlemlerde yaşarken, avukatların özgürlüğü kalmıyor." sözlerine değinen Feyzioğlu, "Turgut beyi, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım. Bizi 'avukatları savunmuyor' diye eleştiren kişiler, gayrıciddi kişiler, baro seçimleri geldiği için pozisyon alıyorlar" demişti.

Öte yandan isim vermeden KHK ile kapatılan ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın tutuklanmasına değinen Feyzioğlu,  "Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih'in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem" diye konuşmuştu.