Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Şaban Vatan'ın kızı Rabia'nın ölümüyle ilgili soruşturmada “müfettiş incelemesi yapılması” yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Giresun Eynesil’de 11 yaşındaki Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, baba Şaban Vatan’ın adalet arayışı sonunda Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) ulaştı. Ortaya konulan delillere ve şüphelere karşın savcılık ‘intihar’ iddiasını sürdürürken, mahkeme kararıyla da ‘akıl sağlığı’nı incelemek gerekçesiyle Şaban Vatan’ın 3 hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılmasına karar verilmişti.

Kamuoyunda oluşan yaygın tepki üzerine HSK soruşturmaya ilişkin harekete geçti. HSK, Şaban Vatan’ın, kızı Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili soruşturmada ‘müfettiş incelemesi yapılması’ yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın 12 Nisan 2018’de hayatını kaybettiği olayla ilgili baba Vatan’ın başvurusu, Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli ele alındı.

Kurulun dün yaptığı toplantıda görüşülen başvuruyla ilgili inceleme izni verildiği öğrenildi. Buna göre, HSK müfettişleri, süreci denetleyecek ve baba Vatan’ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak. Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Giresun’un Eynesil ilçesinde de inceleme başlatılmıştı.

‘TALİMAT VERDİM’

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Abdülhamit Gül de sosyal medya hesabından açıklama yaparak HSK’ya inceleme talebini verdiğini söyledi. Gül, “Başvuruyu öne alarak görüşen HSK, müfettiş incelemesine karar verdi. Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır” dedi.
Kaynak: Gazete Duvar