Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeye çağrılan Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit, Savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdi. Polisler, savcının sorgusunun ardından ‘ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Taraf’ta yer alan habere göre; Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nde hakim karşısına çıkan iki isim yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı. Polis memuru Muhittin Zenit, o dönem istihbarat elemanı olarak kullanılan davanın sanıklarından Erhan Tuncel ile irtibat halinde olan polis memuruydu.

Cinayetle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada şu ana kadar eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire başkanları Ramazan Akyürek ve Sabri Uzun, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin İstanbul İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay da şüpheli olarak dinlenmişti. Eski savcı Doğan’ın ifadesini aldığı bu kişiler savcılık sorgusunun ardından serbet bırakılmıştı.

Soruşturma dosyası önceki savcı Yusuf Hakkı Doğan’ın Yargıtay’da görevlendirilmesiyle Gökalp Kökçü’ye devredilmişti. Kökçü, geçtiğimiz günlerde dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü’nün ifadesini almış, aynı suçlama ile mahkemeye sevk etmişti. Sarı da yurt dışı yasağı konarak serbest kalmıştı. Dosya Kökçü’ye devredildikten sonra ilk kez şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmeye başlandı.