Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 9 yıldır devam eden soruşturmada kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame Başsavcılık tarafından onaylanarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Eksiklikleri nedeniyle iki kez geri gönderilen iddianame, geçen hafta üçüncü kez başsavcılığın onayına sunulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın iddianameyi onaylayarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği bildirildi.

Mahkemenin 15 günlük sürede iddianameyi onaylaması halinde kamu görevlileri hakkında dava açılmış olacak.

İFADELERİN ALINMIŞTI

İstanbul  Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü yürüttüğü soruşturma kapsamında İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile dönemin EGM İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürleri Ramazan Akyürek ile Reşat Altay, Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri Ercan Demir, Özkan Mumcu, Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan'ın da aralarında bulunduğu isimlerin şüpheli olarak ifadelerini alınmıştı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Özkan Mumcu, Ercan Demir ve Muhittin Zenit, "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ise "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "Görevi kötüye kullanma" ve Resmi belgede sahtecilik", İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçlarından tutuklanmıştı.

BAŞSAVCILIK İADE ETMİŞTİ

Kamu görevlileri yönünden soruşturmayı tamamlayan Savcı Gökalp Kökçü, İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı'nın da arasında yer aldığı 25 şüpheli hakkında iddianame hazırlamış, iddianame iki kez Başsavcı Vekili tarafından geri gönderilmişti.

(Haber Türk)