Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümünde sorumluluğu bulunan kamu personellerinin yargılandığı dava bir kez daha ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu personellerinin yargılandığı davanın duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, bir kısım sanık ve avukatları ile Dink ailesi avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık ve avukatları, iddia makamının esasa ilişkin verdiği mütalaaya karşı savunma için süre talebinde bulundu.

Ardından söz alan savunma avukatları da, ek süre talebinde bulundu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, avukatların ek süre talebini kabul ederek, daha önce beyanları alınmamış 10 sanığın savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

SAVCI, ESAS HAKKINDA MÜTALAASINI SUNMUŞTU

76 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı Muhammed İkbal Anar esas hakkındaki görüşünü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dün sunmuştu.

50 sanığın cezalandırılmasını talep eden Savcılık, sanıklardan 22'sinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 28 sanığın da çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasını talep etmişti.

Savcılık 11 sanığın da beraatini talep ederken vefat eden bir sanık hakkındaki davanın ise düşürülmesini istemişti.