Başbakan Erdoğan'ın Artvin-Hopa'da düzenlediği mitingin ardından olaylar çıktı. Erdoğan'ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün üzerindeki koruma polisi dengesini kaybederek düştü ve ağır yaralandı.

 

ARTVİN - Başbakan Erdoğan'ın miting için gittiği Artvin'in Hopa ilçesi savaş alanına döndü. Miting öncesinde başlayan olaylar mitingden sonra da devam etti.

Erdoğan'ın halka sesleneceği miting öncesinde Hopa Meydanı yakınında toplanan çoğunluğu çay üreticisi bir grup, halay çekerek çeşitli sloganlar atarak, taleplerini dile getiren pankartlar taşıdı. "Çayın fiyatı belirlensin", "Sömürüye son" şeklinde sloganlar atan grubu polis ekipleri, panzerlerle su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine grup üyeleri, polislere taş ve çeşitli eşyalar atmaya başladı. Gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi.

Dağılan grup, bir süre sonra ara sokaklardan tekrar miting alanı yakınına gelerek çevrede bulunan AK Parti'ye ait araçlar ile diğer araçlara taş atarak zarar verdi.

Öte yandan, çevredeki bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi, bu kişilere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

Hafif yaralanan bazı vatandaşlar Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Atılan gaz bombaları sonucu kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetti.

KORUMA POLİSİ SEÇİM OTOBÜSÜNDEN DÜŞTÜ

Mitingin ardından Başbakan Erdoğan, Trabzon’a gitmek üzere helikopterin bulunduğu liman sahasına seçim otobüsüyle hareket etti. Miting alanından 300 metre kadar ayrılan Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsü ve konvoydaki araçlar bazı gruplar tarafından taş yağmuruna tutuldu.

Hızlanan otobüsün üzerindeki koruma polisi bir anda dengesini kaybederek düşerek ağır yaralandı. Ortalık bir anda karışırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Hastaneye kaldırılan ve henüz kimliği öğrenilemeyen koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

AJANSLAR