Holanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu ‘tehdit ihbarı’ üzerine bugün geçici olarak kapatılmıştı. Olayı araştıran İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, konsolosluğa yönelik yapılan “terör tehdit ihbarının“ Aksaray ilinden yapıldığını tespit etti.

Habertürk’ün haberine göre; Aksaray'da yapılan operasyonda, “terör tehdidi ihbarını” yapan 41 yaşındaki K.K. hakkında adli işlem başlatıldı. K.K.'nin, “terör saldırısı” düzenleyeceği yönünde ihbar ettiği kişinin akrabası olduğunu, 5 yıldır görüşmediği bu kişinin aşırı zenginleşmesinden şüphelendiğini söylediği öğrenildi. Olayın akraba arasındaki bir düşmanlıktan kaynaklandığını ortaya çıkartan polis, ihbarın asılsız çıktığını Hollanda Başkonsolosluğu'na da bildirdi.
 
EMNİYET'TEN YAZILI AÇIKLAMA
 
Hollanda Başkonsolosluğu'nun bugün güvenlik nedeniyle kapatılmasıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.
 
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

"İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'na yönelik tehdit iddialarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Belçika Başkonsolosluğu üzerinden ihbarı yapan şahsa 23.03.2016 günü saat 17.00 sıralarında Aksaray İlinde ulaşılmıştır.İhbarın, aile içi bir husumete dayalı, terör tehdidi ile ilgili olmayan, asılsız ve mesnetsiz bir ihbar olduğu anlaşılmış olup, ihbarcı şahıs ile ilgili asılsız ihbarda bulunması nedeniyle adli işlem yapılmaktadır.
 
"İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile ilgili olarak gerek Belçika Konsolosluğu'na yapılan ihbar, gerekse Hollanda makamlarından intikal eden bilgiler ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; şu an itibariyle bir tehdidin bulunmadığı öğrenilmiş olup, elde edilen bilgiler İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu görevlileriyle paylaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur"