İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve genel başkan başdanışmanı Ayşe Sucu'nun katılımıyla Hollanda'nın Vlaardingen şehrinde yapılması planlanan toplantının, 'tehdit' gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı.

İddiaları reddeden Hollanda Türk Federasyonu'ndan bir yetkili "Madem tehdit var polise başvursunlar, gerçek ortaya çıksın" dedi

Hollanda Televizyonu'nun (NOS) haberine göre, Vlaardingen'de Pazar akşamı Sucu'nun konuşacağı "Türkiye gündemi" adlı program nedeniyle, toplantının yapılacağı restoranın sahibi tehdit edildi.

Restoran sahibi, sosyal medya ve diğer yollardan gelen tehditler nedeniyle toplantının iptal edildiğini doğruladı.

Restoran sahibi, NOS muhabirine, sonuçlardan korktuğu için adını açıklamadığını belirterek, "Bu konuda başka bir şey söylemek istemiyorum, ben girişimciyim" dedi.

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, tehditlerin "AKP veya MHP destekçilerinden geldiğini" öne sürdü.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan’ın haberine göre,  AKP Rotterdam Bölgesi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Aslan ise, iddiaları saçma olarak değerlendirdi.

Böyle bir toplantının varlığını, Hollanda Televizyonu'nun haberinden sonra öğrendiğini belirten Aslan'a göre, Yürükel'in, "AKP veya MHP taraftarları" açıklaması, bunun bir iftira olduğunu ortaya koyuyor.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Hollanda Türk Federasyonu'ndan bir yetkili de, "Bu iddianın ciddiye alınacak bir tarafı yok. Madem tehdit var, polise başvursunlar. Gerçek ortaya çıksın" dedi.

İYİ Parti GİK üyesi Sucu ise, tehdit nedeniyle toplantının bir başka salona alındığını belirterek, "Yeni geldim, o yüzden çok fazla bilgim yok" dedi.

Sucu, seçimler öncesi başta medya olmak üzere bir çok alanda İYİ Parti'ye yönelik engelleme girişimleri olduğunu söyledi. Medyanın ciddi biçimde kendilerine ambargo uyguladığını dile getiren İYİ Parti yöneticisi, merkez sağdaki seçmene alternatif olmalarının hükümet çevrelerinde rahatsızlık yarattığını savundu.

Sucu, Türkiye'nin kısa sürede demokrasi, özgürlük ve temel insan haklarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Yürükel de, sosyal medya ve mail yoluyla çok sayıda tehdit aldıklarını, tehditlerin bir bölümünün AKP yandaşlarından geldiğini savundu.