Taksim Dayanışma Platformu tarafından yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti.

Yapılmak istenen barışçıl protesto polisin çok sert müdahalesi ile karşılaştı. Aşırı soğuğa rağmen özellikle tazyikli su kullanıldı. Plastik mermi ile ateş açıldı. TOMA’larla İstiklal Caddesi’ne taarruzlar yapıldı.

Yaşanan olaylar sırasında Radikal muhabiri Elif İnce polis müdahalesi sırasında plastik mermi ile vuruldu.

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine polis, Gezi Parkı ve Taksim Cumhuriyet Anıtı'nı yaya trafiğine kapattı.

İstiklal Caddesi girişinde toplanan kalabalığa polis dağılmaları yönünde anons yaptı. Kalabalık sloganlar atarak protesto gösterisinde bulundu. Polis, İstiklal Caddesi'ndeki gruba TOMA'larla müdahaleye başladı. Polis ile göstericiler arasındaki gerginlik İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda sürüyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etmek isteyenler Taksim’de buluştu. İstiklal Caddesi’nde hareketli anlar yaşanıyor.

Sık sık "Hırsız vaaaaar" diye bağırılıyor. "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atılıyor. Sokaklarda direniş ve müdahaleler devam ediyor.

İşte Taksim’de yaşananlar:

18:20 Taksim’de polis anonsu yapılıyor: “Bu gösteri kanunsuzdur. Burası toplantı ve gösteri yürüyüş alanlarından değildir. Lütfen rica ediyoruz dağılın.”

18.20 Kadıköy'den gelenlere engelleme. Taksim'de de polis yığınağı yapılmış durumda.

18.23 Kadıköy İskelesi'nde ve Taksim'de polisler kimlik kontrolü ve arama yapıyor.

18.25 İstiklal Caddesi'nde polis saldırısı başladı.

18:30 Polis TOMA ile istiklal Caddesi’ne girdi ve su sıkarak müdahale etti.

18:35 Bazı protestocuların TOMA'ya taş attığı görüldü. İstiklal Caddesi'nde olaylar devam ediyor.

18.37 Polis saldırısı sürüyor, gözaltılar yaşandığı belirtiliyor. İstiklal Caddesi'nde ve ara sokaklarda polisin TOMA'lı ve gaz bombalı saldırısı sürüyor.

18:40 Protestocular İstiklal Caddesi'nde "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganıyla yürüyüşe başladı.

18.42 Taksim'de polis saldırısı sürerken, "Hırsız var", "Hükümet istifa" sloganları atılıyor.

18: 45 Polis CHP Beyoğlu ilçe binası girişinde gaz attı. Polis binaya girdi ancak içeriden çıkan CHP'lilerin tepkisi üzerine çıktı.

18.50 Radikal muhabiri Elif İnce polis müdahalesi sırasında plastik mermi ile vuruldu. Twitter'dan durumunun iyi olduğunu söyledi.

18.56 Polis saldırısı sırasında çok yoğun şekilde plastik mermi kullanılıyor.

Müdahale başladıktan sonra #hirsizvar hashtagi ile twitter'dan da destek çağrıları yapılıyor.

Taksimden canlı yayın: http://www.dha.com.tr/dhayayin/