Miray lnternational adlı şirkete bağlı El Venizelos adlı tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan Ro-ro gemisi, koronavirüs nedeniyle günlerdir Yunanistan limanı olan Pire açıklarında bekliyor.

Çeşme Ulusoy Limanı’ndan 9 Mart’ta İspanya’ya yük ve yolcu taşımak üzere yola çıkan gemi, koronavirüs salgını şüphesiyle İspanya’da hiçbir limana kabul edilmedi.

17 Mart’ta Türkiye’ye dönen gemiyi burada da hiçbir liman kabul etmedi.

‘TEST SONUÇLARI VERİLMEDİ’

Gemide otel müdürü olarak görev yapan Sevil Sabri, gemide 400 kişinin olduğunu söyledi. Bir kişinin rahatsızlanması üzerine hastanın Yunanistan’da bir hastaneye kaldırıldığını ifade eden Sabri, ardından gemiye sağlık ekiplerinin geldiğini ve herkese koronavirüs testi yaptıklarını aktardı.

Yapılan testlerin sonuçlarının kendilerine henüz ulaşmadığını söyleyen Sabri, “Testler yapıldı ama sonuçlarını bilmiyoruz. Gemiyi resmi olarak karantinaya almadılar, ama biz burada izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın evlerine sağlıklı bir şekilde dönmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘HERKESE TEST YAPILDI’

Konuyla ilgili bugün İndependent Türkçe’de yayınlanan habere göre gemide yapılan testler sonucunda 120 kişide salgın görüldüğü bilgisi yer aldı.

Ajansımıza ulaşan ve geminin içinde bulunan ve güvenlik gerekçesiyle adını vermeyen şirket çalışanı, gemide birkaç kişinin rahatsızlanmasının ardından sağlık ekiplerinin geldiğini ve herkese koronavirüs testi yapıldığını ancak sonuçlarının kendilerine açıklanmadığını ifade etti.

‘SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ’

Miray lnternational şirketi tarafından sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“9 Mart tarihinde Çeşme limanından gerekli yiyecek ve içecek ikmali yapan gemimiz daha sonra 160 kişisi Türk ve geri kalan 223 farklı milletten personelimiz ile İspanyadaki operasyonumuz için yola çıktı.

Seyrim 4. gününde İspanya hükumetinin ülke çapında almış olduğu tedbirler ve sokağa çıkma yasağı sebebi ile projemiz ertelenmiş ve gemimizin yanaşması mümkün olmamıştır. Bu sebeple rotamızı zaruri Yunan kara sularına çevirmek zorunda kaldık. Pire limanına yaklaştığımız gün Yunanistan da sokağa çıkma yasağı ve yarı sıkıyönetim ilan edildi.

Bu süreçte gerek Türkiye konsolosluğu gerekse Yunan makamları ve diğer tüm ülke konsoloslukları ile yakın temas içinde bulunduk ve hala temas halindeyiz. Gemide geçen 23 günlük süre zarfında, personelimizde soğuk algınlığı/grip şikâyetleri dışında ciddi olan herhangi bir sağlık problemi yaşanmamıştır.

Sadece İsviçre vatandaşı olan personelimizin önceki yıllarda da benzeri görülen kronik sağlık problemlerinin nüksetmesi sebebi ile Yunan makamlarından özel izin alınarak hastaneye kaldırılmıştır. Kendisine gereken tedaviler uygulanmakta olup, gözlem altında tutulmaktadır.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı