Karadeniz’de etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

Gazeteci Melis Alphan, sel sonrası büyük yıkımın meydana geldiği Bozkurt ile ilgili "Bozkurt Yokuldu" etiketiyle Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Alphan, aşırı yağış sonrası HES barajının kapaklarının açıldığını ve debisinin çok yüksek olması nedeniyle kanal yolundaki binanın yıkılarak kanalı tıkadığı ve bu nedenle suyun şehre taştığını yazdı. Alphan, belediyenin sel uyarısı yaptığını ancak şiddetinin bu yönde olacağının beklenmediğini kaydetti.

Melis Alphan’ın Bozkurt’a ilişkin aktardığı bilgiler şöyle:

“Aldığım bilgiye göre, aşırı yağış olunca HES barajının kapağını açmışlar ama debi çok yüksekmiş, kanal yolundaki prefabrik bina suyun hızından yıkılmış, kanalı tıkamış. Su şehre taşmış. Belediye sel olabilir anonsu geçmiş ama insanlar bu boyutta sel tahmin etmemiş.”

KASTAMONU VALİLİĞİ HES’E İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan Kastamonu Valiliği'nden önceki gün yapılan açıklamada ise ilçedeki hidroelektrik santralinin (HES) patladığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu, aşırı yağışa bağlı su taşkınlarının yaşandığı ve müdahale edildiği ifade edilmişti.

Kaynak: Artı Gerçek