İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir süre önce valiliklere gönderilen genelgeyle, belediyelerin koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında ihtiyaç sahipleri için yardım toplaması ve dağıtması "izne" bağlandı. Söz konusu karar kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyelerin çalışmaları engellenirken, AKP ve kayyım yönetimindeki belediyelere herhangi bir engel çıkarılmaması dikkati çekiyor. 
 
DUYURU YAPILDI
 
Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) de bunlardan sadece birisi. Görevden alınarak tutuklanan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı yerine kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hem kendi adına hem de belediye adına herhangi bir engellemeye tabi tutulmayarak, "yardım kampanyası" sürdürüyor. Söz konusu kampanyanın duyuruları ise, kentteki billboardlarla duyuruldu. Asılan afişlerde, "Her ay 10 bin aileye 10 bin temizlik paketi" ifadelerine yer verildi. 
 
GELECEK PARTİSİ'NE DE ENGEL
 
Geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisi gençlik üyelerinin Bitlis'in Ahlat ilçesinde maske ve imsakiye dağıtması engellenmiş ve üyeler gözaltına alınmıştı. Ancak, AKP Diyarbakır Kayapınar Gençlik Kolları herhangi bir engelleme olmadan sokaklarda kolonya, ıslak mendil ve dezenfektan dağıtımı yapmıştı.