HDP’nin Alevi vekili Alican Önlü ile Ezidi vekili Ali Atalan, başkanlığı öngören anayasa değişikliği referandumuna Ezidiler ve Alevilerin güçlü bir şekilde “hayır” diyeceğini söyledi.

‘ALEVİLER HAYIR DİYECEK’

Yapılacak referandumun bütün halklar açısından büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Ancak Aleviler için önemi daha da büyük olmalıdır. Herkes biliyor ki AKP ve Saray’ın zihniyeti Muaviye’dir, Yezid’dir. Alevilerin bu referandum da iki kez düşünmesi lazım. Alevi inancını reddeden, inanç merkezlerine saldıran zihniyete Aleviler ‘hayır’ diyecek” dedi.

'EZİDİLER HAYIR KAMPANYASINI GÜÇLENDİRMELİ’

Ezidi kimliğinden olan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ise Ezidilerin, hükümet ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kabul görmeyen halklar olduğunu ifade etti.

Atalan, “Bugün Türkiye’de Ezidi toplumu, kültürü ve varlığı kabul görmemekte. Referandumda ‘evet’ çıkması ve AKP Hükümetinin kazanması durumunda Ezidi toplumu açısından soykırım ve fermanlar devam edecektir. Çünkü bugün Ortadoğu’da AKP ve zihniyetinin ortağının kim olduğu biliniyor. AKP hükümeti de halklar, inançlar ve farklı kesimlere karşı politikalar geliştiriyor. Bu nedenle referandum ile getirilecek sistem beraberinde büyük felaketler getirecektir. Ülkede ve ülke dışında bulunan Ezidiler, ‘hayır’ kampanyasını güçlendirmelidir” çağrısında bulundu. 

(Kaynak: Dihaber)