Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi hekimler Afrin operasyonunun ardından 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlığıyla yayınadıkları bildiri nedeniyle gözaltına alınan Merkez Konsey üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. 8 Merkez Konsey üyesinin hâlâ gözaltında tutulmasını merkez binası önünde protesto eden hekimler polis ablukası altında açıklama yaptı.

Polis hekimleri Afrin operasyonuna dair herhangi bir açıklama yapılmaması konusunda uyardı.

İLGİLİ HABER: SUÇ OLMAYAN BİR BİLDİRİYİ OKUMAK DA SUÇ DEĞİLDİR

Türkiye'nin birçok kentinden gelen hekim ve Tabip Odası temsilcilerinin yer aldığı açıklamayı Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan yaptı. "Konsey üyelerimiz derhal serbest bırakılsın" diyerek konuşmasına başlayan Uğurhan, gözaltına alınma gerekçelerinin olağandışı olduğunu vurguladı. Uğurhan, "Ne 1950'lilerde, 60'larda, 12 Mart'ta başımıza geldiğini duyduk, ne de 80'lerin en karanlık, en akıl dışı, en baskıcı en demokrasi dışı, en hukuksuz uygulamaların yapıldığı en korkunç günlerinde karşılaştık" dedi.

'SORUŞTURMAYI ÖĞRENDİĞİMİZDE RANDEVU İSTEMİŞTİK'

Türkiye tarihinin hiçbir döneminin 'hukuk devleti' tanımına uygun geçmediğini dile getiren Uğurhan, "Ama böylesi de görülmedi" dedi. Konsey üyelerinin gözaltına alınması ve binada arama yapılmasını TTB'ye yönelik bir saldırı olarak nitelendiren Uğurhan, "Oysa ki yöneticilerimize yönelik bir soruşturma açıldığının duyulması üzerine TTB avukatları, Başsavcılık ile görüşmüş, Merkez Konsey adına randevu istemiş ve gerektiğinde bilgilendirme için gelebileceklerini, istedikleri bilgi ve belgeleri vermeye hazır olduğumuzu bildirmişlerdir" dedi.

'DÜŞÜNCELERİMİZİ SERBEST BIRAKIN'

TTB'ye yönelik hukuk dışı uygulamaları asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Uğurhan, "TTB, hekimlerin tek çatı örgütü olarak vardır. Hep birlikte bir kez daha, tek yürek ve ortak akıl olarak söylüyoruz. Yöneticilerimizi, düşüncelerimizi ifade etme hakkımızı derhal serbest bırakın" dedi.

Açıklamaya katılan tüm hekimler, hekimlik andını okumalarının ardından, yarın adliyeye çıkarılacak 8 konsey üyesiyle dayanışma çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı