14 Mart Tıp Haftası kapsamında yürüyüş yapan hekimler, başkanlık referandumunda sağlık politikalarına karşı 'Hayır' diyeceklerini belirtti.

İstanbul Tabip Odası ve TTB öncülüğünde 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle düzenlenen yürüyüşte, hekimler referandumda sağlık politikalarına karşı “Hayır” diyeceklerini söyledi.

Tünel Meydanı'nda bir araya gelen sağlık emekçileri, “Demokratik, laik bir ülkede barış ve huzur içinde hekimlik yapmak istiyoruz” pankartı arkasında Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Galatasaray Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin bozulduğu ve ticaretleştirildiği bir dönemden geçtiklerini belirterek, nitelikli sağlık hizmeti için iktidarın yürürlükte olan sağlık politikalarından vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Demokratik bir toplumda nitelikli sağlık hizmetlerinin verilebileceğini hatırlatan Tükel, referandumda sağlık politikalarına karşı “Hayır” diyeceklerini ifade etti.

Sosyal tıbbın önde olduğu süreçlerde birçok salgın hastalığın yok edildiğini belirten İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez ise, “Son 15 yılda tıp kuşa döndü. Gün gelecek, bugünler Türkiye’de kara gün olarak anılacak. Geçtiğimiz bu zamanlar hatırlamak istemediğimiz bir tarih olarak, hep önümüze çıkacaktır” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, Türkiye’deki baskı politikalarına dikkat çekti. Baskıların arttığı rejimlerde beraberinde eşitsizliğin de arttığına dikkat çeken Çerkezoğlu, “Eşitsizliğin olduğu yerde haksızlık olur. Demokrasiyi, anayasayı, eşitliği ve tüm hakları ortadan kaldıran bu rejime ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu.