Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam evinin bahçesinde keskin nişancıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Hediye Şen’in eşi Mahmut Şen yaşadıklarını anlattı.

Ambulansın gelmemesinden dolayı eşinin hayatını kaybettiğini söyleyen Şen, gece boyunca silahların hedefi olmamak için cenazeye yaklaşamadıklarını ve sabah kendi imkanları ile Nusaybin Caddesine gelen ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi morguna götürdüklerini söyledi. Şen, “Eşimin katilleri belli ve halen evimin önünde bekliyorlar” dedi.

AMBULANS GELMEDİ

Beyar  Özalp’ın Evrensel’de yer alan haberine göre, Mahmut Şen eşinin evinin bahçesinde bulunan tuvalete giderken evin 100 metre uzağında konumlanan keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyledi.

“Eşim yaklaşık yarım saat yerde can çekişti. 112 ve 155’i defalarca aramama rağmen ambulans gelmediği için hayatını kaybetti” diyen Şen, 155 ile yaptığı ilk görüşmede polislerin kendilerine ambulans göndereceğini söylediğini aktardı.

Şen, “Daha sonraki aramalarımda ise polis ve 112 ekipleri mahallede çatışma olduğu gerekçesiyle gelemeyeceklerini söylediler. Ben de polislerden hemen evin yanında bulunan kendi araçlarıyla eşimi hastaneye götürmelerini istedim. Ama bu isteğimi kabul etmediler” dedi.

CENAZE SABAHA KADAR BAHÇEDE KALDI

Polislerin gece boyunca ateş açmasından dolayı eşinin cenazesini vurulduğu yerden ancak sabah saatlerinde, alarak hastane morguna gönderebildiklerini söyleyen Şen, uzun süre yaptığı yardım çağrısından sonra bir komşusunun evin penceresinden yanına geldiğini ve çocuklarını evlerine götürüp kendisi ile beraber sabaha kadar beklediğini söyledi.

Sabah çatışmaların durmasıyla birlikte cenazeyi bir battaniye içine sararak sokak aralarından kendi imkanları ile Nusaybin Caddesi’ne gelen ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırdıklarını belirten Şen, sokağa çıkma yasağının devam etmesinden dolayı cenazeyi ne zaman defnedebileceklerini ise bilmediğini dile getirdi.

Şen, “Eşimin katilleri belli ve halen evimin önünde bekliyorlar” dedi. Şen, ölümlerin durması ve geride kalanlar için acilen bir şeyler yapılması çağrısında bulundu.