Mardin'in Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’in, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için kentte açmak istediği 4 seçim bürosunun açılmasına izin vermediği iddia edildi.

Mihelmi Araplarının bulunduğu Estel bölgesindeki 2 büro ile kent kırsalındaki Çavuşlu (Sorizbah) ve Söğütlü (Kinderib) mahallelerindeki büroların açılmasının engellenmesine, "güvenliği sağlayamayız" gerekçesi gösteriliyor. 

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre HDP İlçe Örgütü, çalışmalarının aksamasına neden olan söz konusu durum üzerine İlçe Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. 

‘JANDARMA VE POLİS İŞ YERİ SAHİPLERİNİ TEHDİT EDİYOR'

Konu hakkında bilgi veren HDP Midyat Belediye Eş Başkan Adayı Osman Demirci, "güvenlik" gerekçesiyle engellenen bürolarının bulunduğu yerde diğer partilerin büro açmasına izin verildiğini söyledi. Demirci, "Aramızda bir metre yok, ancak bizim açmamıza ‘güvenlik’ gerekçe gösteriliyor" dedi.  

Sözleşme imzaladıkları iş yeri sahiplerinin de tehdit edildiklerini öne süren Demirci, "Yapılan tehdit ile seçim bürolarının sözleşmelerinin iptal edilmesi isteniyor. Tehdit edilen iş yeri sahipleri sözleşmelerini iptal etmediler. İptal etmeyi kabul etmediler. Şehir merkezinde emniyete bağlı kolluk, kırsal bölgelerde ise jandarma gidip bu arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar” şeklinde konuştu.

‘KAYMAKAM AKP İLÇE BAŞKANI GİBİ HAREKET EDİYOR’

"HDP kentte kabul ediliyor" diyen Demirci, şöyle konuştu: "Maalesef mülki amir (kaymakam) AKP’nin bir ilçe başkanı gibi hareket ediyor. Biz bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Gidip köylüleri tehdit ediyor. Başkalarını tehdit ediyor. Aba altından sopa gösteriyor. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. İlçe Seçim Kurulu’na da şikayet dilekçemizi sunduk. Ancak kabul etmeyerek, dilekçemizi Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderdi. Biz tüm engellemelere karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.