Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için ilk seçim bürosunu Kars’ta açtı.

Kent merkezinde yapılan açılışa belediye eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen ile, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ilçe yöneticileri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

‘GELECEĞİN MÜJDECİSİYİZ’

Büro açılışında ilk konuşmayı yapan Şevin Alaca, “HDP olarak büyük bir geleneğin savunucusu, aynı zamanda yeni olan ve geleceğin müjdecisiyiz. Kalıcı barışı ancak güçlü yerel yönetimlerle yapabiliriz. Halkımız kendi kendisini artık yönetmelidir. Halkımızın belediyesini yöneteceği bir mekanizma kuracağız. Kars’ta yaşanan tüm sorunlara çözüm bulmak için halkımızla birlikte çalışacağız” dedi.

‘MUHALEFETİ HEDEF ALMAYACAĞIZ’

Ardından konuşan Bilgen, seçim süreci boyunca muhalefeti hedef alan bir siyaset yürütmeyeceklerini belirterek, tek muhataplarının AKP-MHP ittifakı olduğunu söyledi. Bilgen, “Devletin bütçesini yönetip Kars’a kaynak aktarma ihtiyacı duymayan AKP ile burada yıllarca yerel yönetimin arkasında duran MHP bizim muhatabımızdır. Bunlar dışında şahsi hiçbir polemiğimiz olmayacaktır. Kapalı kapılar ardından arkasında duramayacağı dedikoduları yapanları 31 Mart’ta siyasi mevta olarak ilan edeceğiz” dedi.

‘ÖLECEĞİZ DİYE YAŞAMAYALIM MI?’

Bazı siyasi partilerin “HDP kazanacak ama kayyum atanacak” propagandasına da yanıt veren Bilgen, “Biz buraya gelirken başımıza buz düşecek diye buraya gelmeyecek miyiz? Nefes aldığımızda boğulma ihtimalimiz var diye nefes almayacak mıyız? Sonra acıkırız diye yemek yemeyecek miyiz? Bir gün öleceğiz diye yaşamaktan mı vazgeçeceğiz? Bizim için yaşamak direnmektir, inanmak başarmaktır. Biz inandığımız değerler için siyaset yapıyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. Biz inanıyoruz ki güçlü bir liste ile kazanacağız” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı