Soner Aydın/MERSİN 

HDP Mersin İl örgütü Mecliste görüşmeleri devam eden ‘İç Güvenlik’ yasa tasarısını protesto etti. Protesto yürüyüşü yapan partililer yanlarında getirdikleri maskelerle yüzlerini kapattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü Meclis Genel Kurulunda büyük tepkiler altında görüşmelerine devam edilen İç Güvenlik Yasası olarak bilinen ‘Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto etti. Akşam saatlerinde İstasyon önünde bir araya gelen partililer Özgür Çocuk Parkına kadar yürüdü. “İç güvenlik yasası, sıkıyönetim yasasıdır geri çekilsin” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Polis devleti olmayacağız”, “AKP yasanı al başına çal”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

"HEZİMETİN ÖNÜNÜ ALAMAYACAKTIR"


Sloganlar eşliğinde Özgür Çocuk Parkı önüne gelen eylemciler adına kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Didar Gül, “AKP milletvekillerinin muhalefet milletvekillerine çekiçli, bardaklı saldırısı yasa ile neyi amaçladıklarını göstermektedir. AKP iktidarının, Demokrasi güçlerinin özgürlük çığlıklarına sessiz kalması tarihe geçecek bir tutumdur. Bu tutum AKP’nin 7 Haziran’da yaşayacağı hezimetin önünü alamayacaktır” dedi.



"SÜRECE ZARAR VERİR"


“Tasarının temel hak ve özgürlükleri askıya alan içeriğini es geçerek bonzai satışını, Molotof kullanımı ve eylemlerde yüzün çeşitli araçlarla gizlenmesini engellemeye yönelikmiş gibi sunam kocaman bir yalandan ibarettir” diyen Gül, “Her üç konuda da yasalar mevcut olup yüzlerce çocuk taş ya da Molotof attıkları iddiasıyla cezaevlerine atılmış, onlarca yıllık cezalar verilmiştir” ifadelerini kullandı. ‘İç Güvenlik’ yasa tasarısının barış sürecinin ruhuna zarar vereceğini dile getiren ve bir an önce geri çekilmesini talep eden Gül, “Hükümet barış sürecine yönelmeli ve bunun gereklerini yerine getirmelidir. Yeni Berkinlerin toprak olmaması yeni Özgecan’ların yitirilmemesi için, Türkiye’yi karanlığa sürükleyecek bu paket derhal geri çekilmelidir” diye konuştu.
Yürüyüşe destek veren Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’te maske takarken, basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminin ardından polis kurşunuyla öldürülen çocuklar adına bir dakikalık saygı duruşu ile eylem son buldu.