Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri operasyonların sürdüğü Lice'ye gitti. 

DİHA’nın haberine göre; Lice karayolunda oluşturulan kontrol noktalarında arama yapan asker ve polisleri ziyaret eden vali ve beraberindekiler, daha sonra ilçeye geçti. 

Vali Aksoy'u, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Lice Kaymakamı Osman Uğurlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş karşıladı. 

Operasyonla ilgili bilgi alan Vali Aksoy, Dakyanus Tepe Üs Bölgesi'ne giderek burada toplu fotoğraf çekildi.


HDP’Lİ VEKİLLERE ‘YASAK

Sabah saatlerinde askeri operasyonu yerinde incelemek için ilçeye hareket eden HDP milletvekilleri Nadir Yıldırım ve Nursel Aydoğan, bizzat Vali Aksoy'un talimatıyla ilçeye girişlerine izin verilmemişti.

Engelleme üzerine Diyarbakır Valisi'ni arayan vekillere, "Siviller geçebilir, sizin geçişinize izin yok" denilmişti.

Konuya ilişkin konuşan Yıldırım, "Köylerin yakılıp yıkıldığı, insanların göç ettirildiği bilgileri geliyor. Yaşananlardan endişeliyiz. Valilik tarafından keyfi biçimde engelleniyoruz. Halkımızı Licê için harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

GÖZALTILAR

Askeri operasyonun yanı sıra gözaltı furyasının da sürdüğü Lice'de 20'ye yakın kişi gözaltına alındı.

20 kadar gözaltı olduğu belirtilirken, gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. 

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Mahsun Büyükşahin, İhya Çaytas, Umut Diri, Yesure Tufan, İlyas Balin, Jindar Demirhan.

TUTUKLAMA

Askeri operasyonun sürdüğü Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek köyündeki evlerine 3 gün önce yapılan baskında gözaltına alınan Bedriye Sulucan (68) ile kızı Hatun Sulucan (29) sorgularının ardından Lice Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılık ifadeleri alınan anne ve kızı, sevk edildikleri mahkemede 'örgüte yardım etmek' iddiasıyla tutuklandı.