HDP milletvekilleri Kürkçü ile Nursel Aydoğan, Erol Dora, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, yazar Yaşar Kemal'i tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kürkçü, Yaşar Kemal'in yoğun bakıma alındığını duydukları andan itibaren hep merakta olduklarını söyledi.

Yaşar Kemal ile ilgili tıbbi gerçekleri bildiklerini ifade eden Kürkçü, şöyle devam etti:

"O bizi duymuyor ama hala damarlarında kan dolaştığına, hala yüreği çarptığına göre bizi hissetmiştir diye düşünüyoruz. Çok sevdiğimiz bir insan ve onu sadece bir edebiyatçı olarak değil, aynı zamanda büyük bir insan olduğu için de seviyoruz. Ezilenlerin, yoksulların, düşkünlerin, hep başı dertte olanların, hep horlananların ihmal edilenlerin yanından dünyaya bakmış bir insan. Aslında bizim gözlerimizle dünyaya baktığı için onun düşüncelerini, bakışını çok önemsedik.  Keşke herkes Yaşar Kemal gibi yaşamış olsaydı bugün Türkiye 'de pek çok kavgayı arkada bırakmış, daha asude bir hayata ulaşmış olurduk. Ama belli ki bunun için yapacağımız çok iş var."