HDP’li vekiller anayasa değişiklik referandumu için oylarını kullandı.

HDP’li Ziya Pir, Diyarbakır’da oyunu kullanırken, HDP’li Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ve Hüda Kaya ise İstanbul’da oy kullandı.

Referandum için sandık başına giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Amed’in Kayapınar ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Orta Okulu’nda oyunu kullandı. Pir, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da oy kullanırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

HDP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, referandum oyunu Kadıköy Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Kerestecioğlu, 17 Nisan’ın tüm Türkiye halklarına huzur ve barış getirmesini diledi.

TBMM Başkan Vekili ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, oyunu Yeşilköy 50. Yıl Lisesi’de kullandı.

Buldan, HDP müşahitleri ile tokalaşıp sohbet etti. Bina içinde oy kullanmaya gelen yurttaşlar, Buldan’a selam verip “Oyunuz oylarımız hayırlı olsun” diyerek selamladı.

Oyunu kullanırken “Hayırlı olsun” dileklerinde bulunan Buldan, “Oyumuzu kullandık hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Çok çalıştık ve çok emek verdik ve Hayır’ın çıkması hepimiz açısından önemli. Sonuç ne olursa olsun elbette ki ‘Hayır’ın çıkması hepimiz için çok önemli, ama Kürt sorunun çözümü açısından demokratik bir şekilde faydası olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Gültepe Tınaztepe İlkokulu’nda, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da, Sancaktepe Sultanlar Ortaokulu’nda oyunu kullandı.