HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre-Rojava sınırında bir askerin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen kadın ile ilgili olarak Cizre Kaymakamlığı'na vekalet eden İdil Kaymakamı Ali Karakaya ile görüştü.

Sarıyıldız, görüşmede, yaşanan cinsel istismara ilişkin olarak görgü tanıklarının anlattıkları aktardı, acilen konuya ilişkin soruşturma açılmasını istedi. Sarıyıldız, soruşturma açılmaması durumunda, olayın yaşandığı Katran Bölük Komutanlığı'na bağlı sınır karakolunun önünde binlerce kişi ile birlikte eylem yapacaklarını söyledi.

Kaymakam Karakaya, durumun kendileri açısından da vahim olduğunu söyledi, "Böyle bir olay yaşanmışsa, yasal işlem başlatacağız" dedi.

ANF'ye konuşan Sarıyıldız, olayın tarih, saat ve yerinin belli olduğunu, görgü tanıklarının bulunduğunu ve konuşmaya hazır olduklarını söyledi, "Acilen soruşturma başlatılması gerekiyor. Aksi halde tepkimiz büyük olacak" dedi.

Girkêlegê'li H.H adındaki genç bir kadının, sınırı geçmeye çalışırken, Katran Sınır Karakolu'na bağlı askerlerden birinin tecavüzüne maruz kaldığı iddia edilmişti.

Olayı çalıştıkları dinlenme tesisinde gören ve kadına yardım eden işçiler, konuyu milletvekili Sarıyıldız'a anlatmıştı.