Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'dan tepkilere neden olan bir iddia gelmişti. Rudaw'ın haberinde 'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği' öne sürüldü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim" diye konuştu.

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’ın haberine göre; İngiltere'de olduğunu söyleyen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız iddianın ardından şöyle konuştu: "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım, 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim."

BİLGEN: GÖREVLENDİRME

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise Hürriyet'in sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Arkadaşların, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile değil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu değil. Grup, zaman zaman yurtdışı programlarda arkadaşları görevlendiriyor. Arkadaşlar da bu görevlendirme nedeni ile yurtdışında bulunuyorlar. Grup adına daha ayrıntılı açıklama yapılacaktır” dedi.