Ankara'da gözaltına alınarak Batman'a getirilen HDP Siirt Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Sur’da yaşamını yitiren YPS’li Cihat Türkan’ın cenaze töreninde “örgüt propagandası yaptığı” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Konca, mahkemede “yurt dışına çıkma yasağı” ve “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Konca savunmasında, "Sarayın denetimine girmiş yargı değil halkın kararı beni yargılayabilir. Bu bir yargılama değil rehin almadır" dedi.

‘BU YARGILAMA DEĞİL REHİN ALMADIR'
 
Konca savunmasında, “Ben 6 milyonun seçmeniyim, bu siyasi bir operasyondur. 7 Haziran’da Erdoğan başkan olamadığı için başta eş başkanlarımız olmak üzere birçok arkadaşımızı içeriye aldı. HDP’ye darbe yapıldı. Bunu yargılama olarak değil rehin alma olarak yorumluyorum. Gönderilen bir talimata göre yargılama yapılıyor. Ben Siirt halkının temsilcisiyim ve bir milletvekili olarak bu kararı tanımıyorum. Zindanda olsak da demokrasi ve kadın haklarından vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sarayın denetimine girmiş yargı değil halkın kararı beni yargılayabilir” ifadelerini kullandı.
 
'ÖZGÜRLÜK SONUNDA KAZANACAKTIR'
 
Konca, adliye koridorunda beklediği sırada da şu açıklamada bulundu:
 
“Dün gece çok hızlı bir şekilde gözaltına alındık. Zaten KCK Ana Davası’nın kararını hukuksuz bir biçimde kaldırdılar. Oradan bir şey çıkmayacağı gibi bütün bu çalışmalar referandum hazırlığıdır. Sarayın diktatörlüğü topluma kabul ettirme çabasıdır. Ama kimse Türkiye toplumunun aklı ve zekasıyla oynamalıdır. Özgürlük ve demokrasi sonunda kazanacaktır. Bu kapıdan girdiğimizde kararı bağımsız mahkemeler değil, Saray verecektir."
(Kaynak: Dihaber)


(Kaynak: Dihaber)