HDP'nin önceki dönem Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Edip Karçik'in kaldığı evi basarak kendisini ve ailesini darp eden polislerin, "yanlış adrese geldik" diyerek evden ayrıldığı iddia edildi. Yaşananları anlatan Karçik, suç duyurusunda bulunacağını aktardı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Edip Karçik’in kaldığı eve dün akşam saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Baskın sırasında, ev aramasına ilişkin savcılık izninin olup olmadığını soran Karçik ile kimi aile fertleri polisler tarafından yere yatırılarak, darp edildi. Darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Karçik ve akrabaları hastaneye kaldırılırken, polisler ise "yanlış adres" diyerek evden ayrıldı. 
 
'KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ'
 
Yaşananları Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlatan Karçik, prostat ameliyatı olan abisinin evine akşam saatlerinde baskın yapıldığını ve o sırada kendisinin üst katta olduğunu aktardı. Polislerin kendisini yere yatırarak darp ettiğini ve bu durumun ne kadar sürdüğünü hatırlamadığını dile getiren Karçik, yeğeni Mikail Karçik’in ve yengesinin de yere yatırılıp darp edildiğini kaydetti. Prostat ameliyatı olan abisinin de yüz üstü yere yatırılarak, kafasına silah dayandığını anlatan Karçik, evi arama kararına ilişkin kendisine herhangi bir kararın tebliğ edilmediğini söyledi. 
 
Karçik, yaklaşık bir buçuk saat evde kalan polislerin, kimlik kontrolü sonrası Muhammed diye birini aradıklarını ve yanlış eve geldiklerini söyleyip evden ayrıldıklarını dile getirdi. 
 
‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’
 
Sonrasında yeğeni Mikail Karçik ile kendisinin Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ifade eden Karçik, yeğeninin yüzünün morluklar içinde kaldığını, kendisinin de ayak bilekleri ve kafasında ezilmelerin olduğunu aktardı. Karçik, hastaneden darp raporu aldıklarını ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 
 
Yapılanları "haydutça" olarak nitelendiren Karçik, insani değerlerin ayaklar altına alındığa işaret ederek, yasaların uygulanmadığı bir ülkede yaşadıklarını söyledi. Hak ve hukuk kavramlarının kağıt üzerinde kaldığını belirten  Karçik, böylesi bir dönemde mücadele etmekten başka bir seçeneklerinin olmadığını ve zulmü kabul etmeyeceklerini vurguladı.  
 
‘YASAL İŞLEM BAŞLATIN’
 
HDP İstanbul Basın Komisyonu, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyoruz: Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor? Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi? ‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek. Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçık ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı